– Ein del av Hardanger og Voss museum

– A part of Hardanger and Voss museum

Inger Nordvik trio

lau18mar20:00Inger Nordvik trio20:00(GMT+00:00)

Om arr.

«Det er sjeldan å høyre debutalbum som er så overtydande» – Deutschlandfunk

Inger Nordvik er ein norsk songar og komponist med eit musikalsk univers forma av den klassiske bakgrunnen hennar, røter i norsk folkemusikk men også av omgjevnadane hennar som veks opp i den ville naturen i nord. Samanlikna allereie med slike som Joni Mitchell og Kate Bush, har det blitt sagt at musikken hennar har ein tendens til å unngå perfeksjon på ein fengande måte, og trassar enkel kategorisering når den vert utvida til pop, nordisk folk og jazz.

Inger vart fødd i Harstad og byrja å spele piano i ein alder av seks år. Lidenskapen hennar for musikk inspirerte ho seinare til å ta utdanning i klassisk song, og i ein alder av 19 gjekk ho på det anerkjende Barratt Due musikkinstitutt i Oslo. Men den intuitive musikkforståinga hennar samt interessa for pop, soul og jazz, førde ho attende til der det heile starta, framfor pianoet, der ho improviserte fram melodiar.

Etter å ha fullført musikkstudia, byrja Inger å eksperimentere med låtskriving. Ho starta etter kvart eit samarbeid med to jazzmusikarar som opna ei dør til ei heilt ny verd av kreativitet, og dynamikk i skriveprosessen så vel som den interaktive forbetringa i livesettet hennar. Debutalbumet «Time» utgitt 7. februar 2020 har ein unik og godt lagd lyd, som utnyttar akustikken til århundregamle kyrkje for innspelinga. Hun handplukka ei blanding av strykarar, små kor og jazzmusikarar for å skape ei organisk og varm touch som er signaturlyden til musikken hennar.

Anten det er solo eller akkompagnert av musikarar, tek Inger seg alltid tid til å skreddersy dei fine detaljane i komposisjonane og framføringane, og ser dei vekse og sakte få eit eige liv. Mjuk og intim i augneblikka og stormfull og kaotisk i andre, musikken søkjer sine røter. Som vatn som strøymer til kilda, er den søte og krystallklare stemma et fyrtårn i et hav av ord.

Billettar

>>> KJØP