Utstillinga «1000 bringklutar» vert forlenga

Den storslagne utstillinga 1000 bringklutar, som opna i mai 2018 – er beslutta utvida til november 2019. Utstillinga viser 1021 bringklutar, hovudsakleg frå Hardanger og Voss – og utgjerast av samlingane til Hardanger folkemuseum, Voss folkemuseum, Kvam bygdemuseum, Bu museum og Fonnelandsamlinga. I utstillinga kan du se dæme på bringklutar frå mange områder, og i mange teknikkar – mellom anna smøyg, korssting og ulike perleteknikkar. Det er ei storhending i norsk tekstilhistorie at desse vakre arbeidene har funne vegen or magasinene, og særs gledeleg at ein mot slutten av den opprinnelege utstillingsperioden har vurdert at dei tolar å henga ein sesong til. Finn vegen til Hardanger folkemuseum og Utne og få med deg denne flotte utstillinga, desse skattane finn nok ikkje vegen or magasinene att i vår levetid, og i alle fall ikkje i eit slikt overveldande omfang som du kan oppleva i Storsalen på museet no!

bringklut, bringeduk, bringekluter, brystduk, incerts

Eit knippe vakre bringklutar frå Hardanger.

Kontakt
Museumsvegen 36, 5778 Utne
Tlf: 474 79 884
E-post: post@hvm.museum.no
Nyhendebrev
Meld deg på nyhendebrevet vårt og motta informasjon om det som skjer ved Hardanger folkemuseum!
Opningstider

31.august-30. april: Kl 9-15, man-fre
3. mai-30. august: Kl 10-17, alle dagar

Stengt i påsken og på offentlege helligdagar

For grupper: Ta kontakt for omvisingar o.l. utanom opningstid

Contact
Museumsvegen 36, Utne
Tel: +47 474 79 884
E-mail: post@hvm.museum.no
Newsletter
Subscribe to our newsletter featuring news about our museums, exhibitions, activities and more
Opening hours

Winter
Jan 2-April 30 and Sept 2–Dec 20:
Mon-Friday 9 AM–3 PM

Summer
May 2–September 1:
10 AM–5 PM all days

X