Det eldste folkemuséet i Hordaland

Hardanger folkemuseum er det eldste folkemuseet i Hordaland, og vart skipa alt i 1911.

Museet ligg på neset på Utne, med vakkert utsyn over fjord og fjell.  Her kan ein oppleva Hardangerkulturen i naturskjønt landskap, og vitja utstillingar i eit moderne administrasjonsbygg, og historiske bygningar i museumstunet.

Administrasjonsbygget er reist i tre omgangar. Fyrste del stor ferdig i 1976, andre del er frå 1987, medan den nye toppetasjen opna i 2011.

I administrasjonsbygget finn ein forutan utstillingslokale og kontor, magasin, storsalen, kafe og verkstader. Kring adminstrasjonsbygget ligg friluftsmuseet med omlag 20 gardshus, naust, skulestove og krambua etter Sjur Svartveit.

Hardanger folkemuseum har óg avdelingar på Skredhaugen på Lofthus og på Bu, og styrar i tillegg Agatunet.

Museumsvegen 36, 5778 Utne
E-post: post@hvm.museum.no
Nyhendebrev
Meld deg på nyhendebrevet vårt og motta informasjon om det som skjer ved Hardanger folkemuseum!
Opningstider
Vinter
2. jan-30. april og 2. sept-20. des:
Mån-fredag kl 9-15

Sommar
2. mai-1. september:
kl 10 - 17 alle dagar
Museumsvegen 36, Utne
E-mail: post@hvm.museum.no
Newsletter
Subscribe to our newsletter featuring news about our museums, exhibitions, activities and more
Opening hours